Beste keukenapparaten en machines: hoe te kiezen, modellen, kenmerken en prijzen

De evolutie van de technologie heeft veel alledaagse taken veel gemakkelijker gemaakt, zoals het vegen en schoonmaken van de vloer, het op afstand bedienen van apparatuur of zelfs koken. In dit laatste deel stellen veel computers ons in staat een groot aantal taken sneller, beter of, in het beste geval, met nauwelijks enig werk uit te voeren. Vandaag willen wij u vertellen over de beste robots die u kunt kopen om uw keuken te “upgraden”.
keukenapparaat

Soorten keukenmachines

Het allerbelangrijkste is te weten hoe een keukenmachine eigenlijk wordt gedefinieerd en welke taken zij kan uitvoeren. Deze apparaten kunnen ons helpen bij het uitvoeren van delen van of het gehele proces van een groot aantal taken, zoals:

 • Eenvoudige taken: hakken, hakken, fijnhakken, snijden, mengen, kloppen, emulgeren, kneden, enz.
 • Meer complexe taken: koken van soepen, stoofschotels, maken van crèmes, sappen, smoothies, enz.

soorten keukenmachines
We zouden kunnen zeggen dat deze teams bijna elke taak kunnen uitvoeren die we ons in onze keuken kunnen voorstellen, het voedsel klaar laten staan om te worden gegeten of het met extra hulp verwerken. Natuurlijk zullen zij bij “volledige processen” enige hulp nodig hebben tussen de stappen van de recepten.

Maar alvorens een van deze toestellen aan te schaffen, is het natuurlijk zeer belangrijk te weten hoe de verschillende modellen die op de markt bestaan, te herkennen zijn. We kunnen een product tegenkomen dat wordt aangeprezen als “keukenmachine”, maar dat alleen is ontworpen om een specifieke taak uit te voeren.

Multifunctionele keukenmachine

Multifunctionele keukenmachine
Multifunctionele keukenmachines zijn de bekendste van allemaal en staan beter bekend als “food processors”. Zij zijn het meest compleet en hebben daarom meestal een hogere prijs dan de andere alternatieven. Zij kunnen taken verrichten als: snijden, pletten, wegen (als zij een weegschaal hebben), opkloppen, kneden, enz.

Je zou kunnen zeggen dat ze een alles-in-één zijn, maar, ja, ze doen niet allemaal hetzelfde. Het is zeer belangrijk dat u de lijst van taken bekijkt voordat u hem koopt.

Keuken robot

Keuken robot
Food processors daarentegen kunnen dezelfde taken uitvoeren als keukenmachines, maar zonder daadwerkelijk voedsel te koken.

Daarom kunnen deze apparaten voedsel klaar laten staan om te worden gekookt of, als het een eenvoudige taak is, laten zij voedsel klaar staan om te worden gegeten.

Mengmachine

Mengmachine
In het geval van mixers gaat het, zoals de naam al zegt, om apparatuur die speciaal is ontworpen voor het mengen en kneden van combinaties van voedingsmiddelen. Met hen vergeet u taken als koken, persen of snijden van het voedsel dat wij aan uw vat toevoegen. Het is over het algemeen apparatuur die bedoeld is voor het maken van gebak.

Programmeerbare pot

Programmeerbare pot
Programmeerbare potten vervullen de tegenovergestelde taak als processoren en mixers, d.w.z. u kunt koken maar niet snijden, mixen of kloppen. Het voordeel van deze apparatuur is dat de kooktijden en het vermogen kunnen worden geprogrammeerd, wat soms niet mogelijk is in de multifunctionele keukenmachines zelf.

Details die u moet weten voordat u een keukenmachine koopt

Nu u bekend bent met alle soorten keukenmachines op de markt, is het tijd om te praten over de functies die u moet overwegen voordat u er een koopt.

Deze hangen sterk af van elk specifiek geval, maar de voornaamste en belangrijkste zijn de volgende:

 • Glas: een van de belangrijkste aspecten is het volume van het glas van onze ploeg. Hoe groter het is, hoe meer voedsel we kunnen verwerken. In het geval van multifunctionele modellen zal dit rechtstreeks van invloed zijn op het aantal gasten voor wie wij het voedsel kunnen bereiden.
 • Weerstand of inductie: afhankelijk van de gebruikte technologie kunnen we voedsel meer of minder efficiënt koken. Dit geldt alleen voor apparatuur waarmee voedsel kan worden gekookt, zoals multifunctionele of programmeerbare potten. Beide technologieën kunnen het proces opvoeren tot 120-130ºC, maar in het geval van inductie zal het sneller en homogener verlopen en minder energie verbruiken.
 • Vermogen: het elektrisch vermogen van deze apparatuur vertaalt zich in een groter aantal functies die onze robot kan uitvoeren en zelfs in de snelheid waarmee hij dat zal doen. Deze waarde kan liggen tussen 250 en 2.400 1.200 W. Onze aanbeveling is dat deze, in het geval van multifunctionele apparaten, van XNUMX XNUMX W moet zijn.
 • Met of zonder ladder: Deze functie is misschien iets meer secundair, maar maakt het werk veel gemakkelijker bij alle soorten keukenapparatuur.
 • Schoonmaken: Als u uw keukenmachine gemakkelijker wilt kunnen schoonmaken, moet u er vooral op letten dat alle onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn. Bovendien hebben sommige multifunctionele keukenmachines een “wasstand” waarmee u de trommel gemakkelijk kunt reinigen.
 • Programma’s en recepten: Het is duidelijk dat hoe meer programma’s en recepten onze keukenmachine heeft, hoe vollediger het gebruik ervan zal zijn. Een detail om in dit onderdeel in gedachten te houden is de aanwezigheid van een aanraakscherm, aangezien dit het gebruik veel gemakkelijker zal maken. Anders zult u regelmatig de gebruiksaanwijzing of het receptenboek moeten gebruiken.
 • Inbegrepen accessoires: Deze functie is afhankelijk van het gebruik dat u van uw keukenmachine wenst te maken. Sommige modellen zijn voorzien van verschillende soorten messen, mandjes, steamers en een breed scala aan accessoires voor verschillend gebruik. Natuurlijk, koop een model omdat het meer accessoires heeft als je ze niet echt gaat gebruiken, want dit verhoogt de prijs.

Beste keukenmachines

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn de verschillende mogelijkheden bij de aankoop van deze apparatuur immens. Daarom hebben wij een selectie gemaakt met enkele van de beste keukenmachines die er op de markt te vinden zijn.

Moulinex Keuken i-Companion HF9001

Moulinex Keuken i-Companion HF9001
Het eerste model waarover we het willen hebben, en een van de meest populaire onder de gebruikers, is de Moulinex Cuisine i-Companion HF9001 . Het is een keukenmachine met een groot aantal functies en veel accessoires om bijna elk recept te maken. Het heeft een kan van 4,5 liter (waarin tot 6 personen kunnen koken) en een vermogen van 1.550 W. Het heeft Bluetooth-connectiviteit, zodat we er verbinding mee kunnen maken vanaf onze eigen smartphone en het recept kunnen kiezen om in te koken.

De beste

 • Kan met grote inhoud.
 • Bluetooth connectiviteit.

ergste

 • Prijs.
 • Gebrek aan touch screen.

Cecotec Mambo Zwart

Cecotec Mambo Zwart
Een andere van de meest populaire opties op de keukenmachine markt is de Cecotec Mambo Black. Het heeft een inhoud van 3,3 liter geschikt voor de vaatwasser. Het bevat een weegschaal, een mandje en vele andere accessoires om recepten te maken met zijn 30 verschillende functies zoals hakken, snijden, snijden, assembleren, enz.

De beste

 • Prijs.
 • Kan met grote inhoud.
 • Aantal beschikbare functies.

Slechtste

 • Gebrek aan touch screen.

Thermomix TM6

Thermomix TM6
Er kan niet veel gezegd worden over dit merk dat niet erg bekend is. Het gaat meer bepaald om het Thermomix TM6-model, een keukenmachine met een glas van 2,2 liter en een maximaal vermogen van 1.500 W. Het kan taken uitvoeren als langzaam koken, sous vide, fermenteren, koken en vele andere innovatieve mogelijkheden. Hij beschikt ook over Wi-Fi-connectiviteit en toegang tot Cookidoo (de voortdurend bijgewerkte receptenlijst) via het 6,8-inch touchscreen. Natuurlijk, om toegang te krijgen tot al uw receptenboeken zullen we een maandelijkse bijdrage moeten betalen.

De beste

 • Macht.
 • Aantal kenmerken.

ergste

 • Prijs.
 • Abonnement om toegang te krijgen tot het receptenboek.

Mycook Touch Bull

Taureau Mycook Touch
Een ander zeer interessant model is de Bull Mycook Touch . Het is een multifunctionele keukenmachine met een 7 ″-touchscreen en Wi-Fi-connectiviteit, zodat we de recepten erop kunnen controleren. Hij heeft een inhoud van 2 liter in het glas en een vermogen van 1.600 10 W. Bovendien heeft hij 140 verschillende snelheden, kan hij tot 2 ºC bereiken en bevat hij, naast andere accessoires, een XNUMX-vlakstomer.

De beste

 • Aanraakscherm
 • Wifi connectiviteit

ergste

 • Prijs
 • Kan met verminderde capaciteit

Kenwood KCook Multi CCL401WH

Kenwood KCook Multi CCL401WH
De Kenwood KCook Multi CCL401WH is een andere uitstekende multifunctionele keukenmachine die u zou moeten overwegen. Dit model heeft een maximaal vermogen van 1.500 180 W en is in staat 4,5 ºC te bereiken. De inhoud van het glas is 6 liter, dus het zal geen probleem zijn om eten te koken voor meerdere personen. Dankzij de 2 verschillende programma’s kunnen we soepen, sauzen, roerbakgerechten en nog veel meer maken. Er zijn XNUMX verschillende modellen van deze robot, één met een besturingsapplicatie en een meer “eenvoudige” robot zonder toegang daartoe.

Wat we leuk vinden

 • Kan met grote inhoud.
 • Geïntegreerde keukenmachine.
 • Controle toepassing.

Wat we niet leuk vinden

 • Het heeft geen touch screen.
 • Hij ziet er “rudimentairder” uit dan andere modellen.

Mr. Kitchen Plus Editie

Mr. Kitchen Plus Editie
Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, willen we u vertellen over Mr. Kitchen Edition Plus. Gezien de vraag die is ontstaan naar het “Connect”-model van de keukenmachine van de Lidl-keten, is dit het interessantste model dat u momenteel in de catalogus kunt kopen.

Hij heeft een glasinhoud van 2,2 liter en een maximaal vermogen van 1.000 130 W. Hij kan een maximumtemperatuur van 10 ºC bereiken en dankzij de XNUMX snelheidsniveaus kunnen we bijna alle taken van zijn oudere broer uitvoeren. Bovendien heeft het een schaal, maar ja, die is niet gebaseerd op de technologie die er de oorzaak van was dat het Connect model inbreuk maakte op het octrooi waarvoor het werd aangeklaagd. Natuurlijk, om het te verwerven, zult u moeten wachten tot die supermarktketen eenheden naar zijn exposanten brengt.

De beste

 • Aantal beschikbare modi.
 • Prijs.

Slechtste

 • Beschikbaarheid.
 • Het heeft geen touch screen.
 • Maximaal vermogen.

BOSCH keukenmachine

BOSCH keukenmachine
Het is nu tijd om te praten over enkele interessante modellen van de rest van de soorten keukenapparatuur. We beginnen met deze keukenmachine van de fabrikant BOSCH . Hij heeft een inhoud van 3,9 liter en een maximaal vermogen van 1.250 W. Kenmerken die ons in staat stellen zonder enig probleem te slaan, te snijden, te raspen, te malen en vele andere taken uit te voeren.

De beste

 • Mogelijkheden en aantal accessoires inbegrepen.

ergste

 • De prijs is een beetje hoog.

Moulinex Maxichef Advance programmeerbare pot

Moulinex Maxichef Advance programmeerbare pot
Een ander interessant stuk gereedschap is de Moulinex Maxichef Advance programmeerbare pan. De inhoud van uw glas is 5 liter en het maximale vermogen is 750 W. Het heeft 45 verschillende kookprogramma’s, die allemaal programmeerbaar zijn. Deze pot heeft een manier om ons voedsel warm te houden tot 24 uur.

De beste

 • Prijs
 • 24 uur warm programma.
 • Aantal kookprogramma’s.

Moulinex Masterchef Gourmet Kneedmachine

Moulinex Masterchef Gourmet Kneedmachine
Als u van gebak houdt, moet u zeker eens kijken naar de Moulinex Masterchef Gourmet kneder. Deze is verkrijgbaar in verschillende modellen met een maximaal vermogen dat varieert van 300 W tot 1.500 8 W, wat in dit geval bepalend is voor de kracht en het vermogen om de verschillende taken in de keuken uit te voeren. Met deze apparatuur kunnen wij met XNUMX verschillende snelheden kloppen, kneden en emulgeren.

De beste

 • Maximaal vermogen.

ergste

 • Prijs.

Bron: Ikitchen: alles over keukenapparaten